Lid worden?

Lid worden kan eigenlijk altijd. Neem contact op met de voorzitter Dick de Koning 06-53418742 of met bestuurslid Guido de Loos 06-51750074 en kom op maandag langs in onze speellocatie. Het adres is Spothal de Lijstersingel 20, 2902 JD in Capelle aan den IJssel.

 

Er liggen balletjes en batjes klaar om de sport de eerste maand gratis uit te proberen.

De eerste maand kan er gratis worden geprobeerd of de sport bevalt. 

Er zijn geen faciliteiten voor jeugdspelers.Qua leeftijdsgroep richt PITT'75  zich op de doelgroep 20- 85 jaar.

 

Competitie

De meeste leden spelen competitie. Dit betekent dat ze op eigen niveau zijn ingedeeld met 5 andere teams uit de regio. De thuiswedstrijden zijn altijd op donderdagavond. De najaarscompetitie vind plaats van medio september tot eind november. De voorjaarscompetitie van begin februari tot eind april.

De uitwedstrijden kunnen op elke avond in de week worden gehouden. Dit is afhankelijk van de speelavond van de ontvangende vereniging.

Elke speler speelt tijdens zo'n competitieavond minstens drie wedstrijden. Vanaf komend seizoen is de dubbelpartij afgeschaft. Per wedstrijd zijn 9 punten te verdelen. Geen gelijkspel meer. Er is altijd een winnaar.

Er wordt gespeeld om de best of 5. Dus minstens 3 en maximaal 5 games tot en met 11, waarbij er wel 2 punten verschil moeten zijn.

 

Aan het eind van een competitie is er een kampioen die naar een hogere klasse promoveert en de laatsten uit de poule degraderen naar een lagere klasse.

Het eerste team van Pitt speelt 2e klasse. Dit loopt door tot de 6e klasse.

 

Het is de gewoonte om met het bezoekende team na de wedstrijd nog een gezellig moment met elkaar te hebben. Dit is bij Pitt de bekende 3e helft. Die wordt gehouden in de kantine onder het genot van een glaasje en een hapje.